Crema ruseasca

Crema ruseasca este un desert pe baza de oua. Reteta este foarte simpla si rapida si va puteti bucura de un desert delicios la pahar cu multe fructe.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conserva de ananas
  • 6 linguri rom
  • 2 foi gelatina alba
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr. zahar
  • 2 albusuri
  • 200 gr. frisca lichida
  • ceva ptr. decorat.

Mod de preparare

Gelatina se inmoaie in ceva apa rece. Galbenusurie si zaharul se bat pana devin o spuma. Stoarcem bine gelatina, dizolvam in vreo 100 ml de suc de la ananas (ramas din conserva) la foc mic. Adaugam romul (cine vrea). Prima data adaugam 2-3 linguri din compozitia de crema de galbenus in gelatina dizolvata. Compozitia rezultata o incorporam in restul cremei. Punem la rece. Intre timp se bat albusurile si separat frisca. Cand incepe crema de galbenusuri sa se intareasca, adaugam bucatile de ananas, frisca si albusurile batute. Punem intr-un pahar / cupa de sticla si lasam la rece pentru 2-3 ore.


Crema ruseasca se decoreaza dupa gust si se serveste rece.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors