Crema pentru tort caramel

Pentru crema pentru tort caramel se caramelizeaza 1 pahar de zahar si se stinge cu ¾ de pahar de apa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar de zahar
  • ¾ de pahar de apa
  • 300 g unt
  • un galbenus
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 2 lingurite de ness
  • putin rom sau coniac

Mod de preparare

Pentru crema pentru tort caramel se caramelizeaza 1 pahar de zahar si se stinge cu ¾ de pahar de apa. Se fierbe pana se face ca o miere. Cat este calda bine, se picura putin cate putin, ca la maioneza, intr-un castron in care avem frecate spuma 300 g unt cu un galbenus si 3 linguri de zahar pudra. Cand crema este gata, punem intr-un colt 2 lingurite de ness pe care-l stingem cu putin rom sau coniac, amestecam, iar la final ungem foile.


Cu crema pentru tort caramel se umplu foile de tort.

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce