Crema florentina

Se amesteca zaharul cu cacaua si galbenusurile, se toarna laptele si se pune sa fiarba, intr-un vas in baie de aburi. Se amesteca in continuu, sa nu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • o cana de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 2 cani de lapte
  • un pliculet de zahar vanilat
  • piscoturi
  • 4 linguri de lichior amaretto

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu cacaua si galbenusurile, se toarna laptele si se pune sa fiarba, intr-un vas in baie de aburi. Se amesteca in continuu, sa nu se lipeasca. Cand crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga o lingura de lichior si zaharul vanilat. Se lasa la racit.

Se inmoaie piscoturile pe jumatate in lichiorul amaretto, se asaza in cupe si se toarna crema deasupra. Se tine la frigider pana in momentul servirii.

Alte dulciuri retete recomandate

Tarta cu fructe

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors