Crema de zahar ars poate fi o prajitura festiva potrivita pentru orice sarbatoare daca o "dichisesti" putin. Afla cum sa prepari o reteta de crema de zahar ars perfecta.
Intr-un vas se caramelizeaza zaharul tos, pana devine culoarea aramie. Nu lasati sa se inchida mult la culoare pentru ca zaharul va avea un gust amar !
Se iau mici forme termorezistente si i se tapeteza fundul fiecaruia, prin interior. Se lasa la racit 10 minute, pana se aude cum zaharul pocneste.
In acest timp se bat cu telul ouale cu un praf de sare, adaugam zaharul tos si zaharul vanilat, apoi laptele.
Cu ajutorul unui polonic, turnam din acesta compozitie in fiecare forma, aproape de margine.
Asezam toate formele (10-12 buc) intr-o tava, apoi umplem tava cu apa fierbinte pana la jumatatea formelor.
Tava se introduce cu atentie in cuptorul deja incalzit si se coace 45 de minute.
Dupa coacere (la suprafata crema este putin aramie si se vede cum s-a inchegat ), se lasa formele 15 minute sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se tin la rece o ora.
Cu un cutit se trece pe pe langa marginea formelor, apoi se rastoarna brusc fiecare crema pe farfuriuta ei.
La noul Philips Multicooker ma atrag cele 2 functii ,posibilitatea de a prepara iaurt si de a pastra mancarea calda pana in momentul servirii ei !
Crema de zahar ars se poate servi cu frisca, inghetata sau cu ornamente din zahar ars !