Crema de zmeura cu spuma de mac

Se taie vanilia in bucati si se scoate partea interioara. Se bate un ou cu un galbenus de ou si zaharul vanilat asezand vasul intr-un alt vas cu apa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ vanilie
  • 2 oua
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 50g mac nemacinat
  • 4 foi de gelatina
  • un praf de sare
  • 3 dl frisca
  • 700 mg zmeura
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 dl apa minerala
  • frunze de menta

Mod de preparare

Se taie vanilia in bucati si se scoate partea interioara. Se bate un ou cu un galbenus de ou si zaharul vanilat asezand vasul intr-un alt vas cu apa calda. Gelatina inmuiata in apa se topeste si se adauga la crema. Inainte de a se dospi se bate albusul cu un praf de sare si frisca impreuna cu zaharul iar apoi se amesteca bine cu crema. Se intinde intr-o tava de inaltimea 5-6 cm si se lasa sa se raceasca timp de 2 ore. Din zmeura se aleg 24-28 de bucati pentru decor iar restul se bat bine cu suc de lamaie, 2 linguri de zahar, apa minerala si se pune la rece.
Va recomandam aceste retete culinare:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de cartofi cu ceapa verde

Imi plac tocanitele care au multa ceapa dar si carnita.Azi am prestat,ca alta idee n-am avut,niste tocanita.Avand in vedere...

Tocanita de cartofi cu ceapa verde
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala