In vasul in care se va face crema, se topesc patru linguri de zahar. Se misca vasul, astfel incat zaharul sa-i acopere si peretii, apoi se lasa sa se
In vasul in care se va face crema, se topesc patru linguri de zahar. Se misca vasul, astfel incat zaharul sa-i acopere si peretii, apoi se lasa sa se inchege. In acest timp, se bat ouale intregi si se pune laptele la fiert, impreuna cu restul de zahar si cu zaharul vanilat. Se toarna laptele fierbinte peste oua, amestecandu-se cu grija. Se adauga romul si scortisoara, se omogenizeaza si se pune compozitia in vasul cu zaharul caramel. Se asaza vasul intr-o tava cu apa fierbinte si se introduce la cuptor, unde se tine 40-45 de minute.
Se serveste rece, in boluri, cu stafide tinute in rom presarate deasupra.
Alte retete dulciuri recomandate
Tarta cu fructe
Galuste cu prune
Papanasi fierti
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala