Crema de zahar ars

In vasul in care se va face crema, se topesc patru linguri de zahar. Se misca vasul, astfel incat zaharul sa-i acopere si peretii, apoi se lasa sa se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cani de lapte
  • 5 oua
  • o cana de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 2 linguri de rom
  • o lingurita de scortisoara

Mod de preparare

In vasul in care se va face crema, se topesc patru linguri de zahar. Se misca vasul, astfel incat zaharul sa-i acopere si peretii, apoi se lasa sa se inchege. In acest timp, se bat ouale intregi si se pune laptele la fiert, impreuna cu restul de zahar si cu zaharul vanilat. Se toarna laptele fierbinte peste oua, amestecandu-se cu grija. Se adauga romul si scortisoara, se omogenizeaza si se pune compozitia in vasul cu zaharul caramel. Se asaza vasul intr-o tava cu apa fierbinte si se introduce la cuptor, unde se tine 40-45 de minute.
Se serveste rece, in boluri, cu stafide tinute in rom presarate deasupra.

Alte retete dulciuri recomandate

Tarta cu fructe

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala