Crema de vanilie cu rom

Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar si cu romul, la fel ca in reteta precedenta. Galbenusurile, frecate cu zaharul ramas, se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 3 linguri de faina
  • o jumatate de cana de zahar tos
  • 2 cani de lapte
  • o lingura de unt
  • un pliculet de zahar vanilat
  • esenta de rom (sau doua linguri de rom)

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar si cu romul, la fel ca in reteta precedenta. Galbenusurile, frecate cu zaharul ramas, se subtiaza cu cateva linguri de lapte, dupa care se adauga faina, amestecand cu grija, sa nu se formeze cocoloase. Se toarna, putin cate putin, o cana de lapte, adaugand la sfarsit untul si amestecand pentru omogenizare. Se pune vasul pe foc mic, amestecand in permanenta, timp de cinci minute, dupa care se toarna restul de lapte, numai ca acesta trebuie sa fie fierbinte. Se freaca bine pana se omogenizeaza si se lasa sa clocoteasca un minut, apoi se ia de pe foc, se adauga spuma din albus si zaharul vanilat, amestecand bine.
Se repartizeaza in cupe cat e fierbinte si, dupa ce s-a racit, se mai lasa la frigider o ora sau doua.

Alte dulciuri retete recomandate

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Tarta cu fructe

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala