Pentru crema de vanilie caramelizata (crema caramel) se pun intr-o cratita laptele, vanilia si zaharul. Se tine la inceput pe margmea masinii pina se topeste zaharul.
Pentru crema de vanilie caramelizata (crema caramel) se pun intr-o cratita laptele, vanilia si zaharul. Se tine la inceput pe margmea masinii pina se topeste zaharul, apoi se impinge pe foc bun si se lasa sa dea in clocot. Se bat intr-un castron ouale atit ca sa se amestece bine albusul cu galbenusul. Peste acestea se toarna incet, amestecind continuu, laptele cu zaharul. Se pun trei linguri de zahar intr-o forma de tabla cu gaura la mijloc si cu peretii drepti sau, la nevoie, intr-o oala de marime potrivita pentru cantitatea de mai sus. Se tine pe foc bun pina se arde zaharul, fara sa se innegreasca, deoarece ar da un gust amar cremei.
Se pleaca forma pe toate partile pentru ca peretii sa se acopere cu zaharul ars pina la inaltimea la care va ajunge crema. Se strecoara compozitia si se toarna in forma imbracata cu zaharul ars. Se acopera si se asaza forma intr-un vas cu apa clocotita. Se da la cuptor, se tine sa fiarba la foc mic 45 minute. Se incearca cu un pai. Daca paiul iese curat, se poate da crema la o parte. Crema de vanilie caramelizata se lasa sa se raceasca in vasul cu apa, iar cind este rece, se desprinde crema de pe marginea de sus cu un cutit si se rastoarna pe farfurie.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post