Crema de vanilie

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar, pana cand spuma incepe sa se intareasca si sa cape

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • o jumatate de cana de zahar tos
  • o jumatate de cana de lapte
  • 250 g frisca
  • esenta de rom
  • un pliculet de zahar vanilat

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar, pana cand spuma incepe sa se intareasca si sa capete consistenta. Se adauga la sfarsit o lingurita de esenta de rom. Separat, se freaca galbenusurile cu zaharul ramas, apoi se toarna peste ele laptele, putin cate putin, amestecand permanent. Dupa ce s-a omogenizat, se pune vasul in bain-marie, deasupra altuia mai larg, cu apa clocotita. Se freaca in continuare, pana incepe sa se inchege. Atunci, se muta pe un alt vas, cu apa rece, adaugandu-se zaharul, spuma din albus si cantitatea de frisca. Se omogenizeaza si se aranjeaza in cupe, care se dau la rece pentru doua-trei ore. Cand se servesc, se orneaza deasupra cu frisca.
Alte retete dulciuri recomandate

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Capsuni in ciocolata

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide