Crema de unt cu vanilie si galbenus

Pentru crema de unt cu vanilie si galbenus se pune sa fiarba intr-o cratita apa cu zaharul. Se adauga in siropul pregatit vanilie sau putina coaja de lamaie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dl apa
  • 120 g zahar
  • vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 200 g unt proaspat.

Mod de preparare

Pentru crema de unt cu vanilie si galbenus se pune sa fiarba intr-o cratita, 3 — 4 minute, apa cu zaharul . Se adauga in siropul pregatit, dupa dorinta, vanilie sau putina coaja de lamaie. Se acopera  si se lasa astfel sa stea un sfert de ora. Se freaca intr-un castron galbenusurile, turnand incetul cu incetul siropul. Se pune pe foc moale amestecand continuu cu o lingura de lemn. Trebuie sa se observe sa nu se formeze cocolosi; daca totusi s-au format, se procedeaza ca pentru crema de vanilie sau se trece prin sita fina.
Se framanta putin ca sa se moaie 200 g unt foarte proaspat, cu o lingura de lemn (aceasta trebuie sa fie neintrebuintata, deoarece untul ia repede orice miros) sau se pune intr-o carpa si se apasa de cateva ori cu mana. Se imparte in bucati mai mici care se amesteca bine cu crema pe jumatate calda. Se freaca pana devine spumoasa.


Crema de unt cu vanilie si galbenus trebuie intrebuintata indata ce este gata, deoarece se intareste la rece si se intinde greu.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors