Crema de gris si de vanilie

Pentru crema de gris se pune la foc intr-o cratita apa cu zaharul si zeama de la o lamaie. Se lasa sa fiarba cinci minute in clocote. Se toarna grisul in ploaie.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l apa
  • 150 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 100 g gris
  • crema de vanilie

Mod de preparare

Pentru crema de gris se pune la foc intr-o cratita apa cu zaharul si zeama de la o lamaie. Se lasa sa fiarba cinci minute in clocote. Se toarna grisul in ploaie si se mai fierbe cinci minute, amestecand ca sa nu aiba cocolosi sau sa se prinda pe fund. Se rastoarna intr-un castron si se bate fierbihte cu telul, cel putin 20 minute, pana se raceste complet si creste ca o spuma. Se toarna intr-o forma udata cu apa si se da la rece, de preferinta pe gheata, cel putin 3 — 4 ore (preferabil din ajun pana a doua zi). Se desface usor pe margine cu un cutitas, se rastoarna.

Se face si crema de vanilie.

Lamaia poate fi inlocuita cu putina sare de lamaie dizolvata in apa in care se adauga vanilie sau o lingura de apa de flori.


Crema de gris se serveste cu crema de vanilie.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors