Crema de ciocolata cu lapte praf

Se cerne laptele praf impreuna cu praful de cacao intr-o oala emailata, se omogenizeaza si se amesteca cu un sirop din zahar si apa, fiert la foc mic

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr lapte praf
  • 200 gr zahar tos
  • 100 ml apa
  • 100 gr unt
  • 10 nuci tocate
  • 3 linguri de cacao

Mod de preparare

Se cerne laptele praf impreuna cu praful de cacao intr-o oala emailata, se omogenizeaza si se amesteca cu un sirop din zahar si apa, fiert la foc mic. Siropul se toarna fierbinte peste amestecul de lapte si cacao, se amesteca incet ca sa se incorporeze bine in compozitie, apoi se adauga untul, continuand operatia. Se pun nucile tocate marunt si se lasa crema sa se raceasca.

Se foloseste pentru umplut torturi, prajituri sau fursecuri, dar se serveste si simpla, acoperita cu frisca proaspata.

Alte retete dulciuri:

Ciocolata de casa

Tiramisu

Chec pufos

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi

Cea mai buna mancare...pentru mine! si asa aveam o poftaaa...mama,mama! si nu de alta, dar voi pizza in sus, pizza in jos....

Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide