Crema de ciocolata

Se bat galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se topeste ciocolata intr-un vas la bain-marie cu trei linguri de lapte si se adauga la g

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 100 g ciocolata
  • 4 linguri de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  • o cana si jumatate de lapte
  • 2 linguri de rom
  • 250 g frisca lichida
  • cuisoare macinate
  • scortisoara

Mod de preparare

Se bat galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se topeste ciocolata intr-un vas la bain-marie cu trei linguri de lapte si se adauga la galbenusuri, se amesteca permanent. Dupa ce s-a omogenizat, se toarna intr-un vas uns cu unt peste tot. Apoi, acest vas se asaza intr-un altul, mai larg, cu apa rece, se introduc impreuna la cuptor, care a fost incins in prealabil. Se lasa pana cand crema incepe sa se inchege (cam trei sferturi de ora), apoi se da focul mai mic. Trebuie avut grija ca apa din vasul cel mare sa nu clocoteasca, turnand din cand in cand cate putina apa rece. Crema e gata daca, aplecand putin vasul in care se afla, ea se desprinde usor de peretii acestuia. Atunci, se da la rece, lasandu-se cel mai bine pana a doua zi.
Se serveste ornata cu frisca sau cu fructe din dulceata.

Alte retete dulciuri recomandate

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Ciocolata de casa

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de cappuccino si krantz

Un tort delicios, inscris cu tot dragul la categoria „ Retete cu dragoste”. Ne plac mult deserturile cu...

Desert tort cu crema de cappuccino si krantz
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide