Crema de alune cu frisca si lichior de nuci

Crema de alune se prepara foarte usor si rapid. Pe langa alune, pentru compozitie mai aveti nevoie de oua, lapte, zahar si frisca.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 75 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 6 foi de gelatina
  • 2 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 75 gr alune
  • 100 gr frisca
  • 50 ml lichior de nuci

Mod de preparare

Crema de alune cu frisca si lichior de nuci se prepara astfel: Galbenusurile se bat cu zaharul tos si zaharul vanilat, apoi se adauga laptele. Se inmoaie gelatina in apa rece, apoi se dizolva, pe foc mic, se adauga apoi in lapte. Se adauga albusul batut, alunele si frisca batura. Se toarna compozitia in forme si se lasa la frigider 2 ore.


Se serveste stropita cu lichior.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Tiramisu

Lapte de pasare

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala