Crema cu nuci

Se pune laptele sa fiarba impreuna cu nucile macinate pana cand laptele scade de tot. Atunci se adauga zaharul si se continua fierberea cateva minute.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 100 gr nuci macinate
  • 250 gr zahar tos
  • 200 gr unt
  • 1 lingura de rom

Mod de preparare

Se pune laptele sa fiarba impreuna cu nucile macinate pana cand laptele scade de tot. Atunci se adauga zaharul si se continua fierberea cateva minute. Se ia vasul de pe foc si se lasa crema sa se raceasca. Se freaca untul spuma, se parfumeaza cu o lingura de rom si se amesteca incet cu crema de nuci dupa care se lasa sa se raceasca.
Se foloseste pentru umplerea cozonacilor si a torturilor preparate din piscoturi si biscuiti.

Alte retete:

Spuma de capsuni

Gogosi

Glazura pentru torturi si prajituri

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Inimioare cu branza,seminte si nuca

Inimioare cu branza,seminte si nuca
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide