Crema caramel dietetica

Se pun 4 linguri de zahar intr-o cratita de 2 l si se caramelizeaza, fara sa se arda. Se rasuceste cratita cu atentie, in asa fel incat zaharul ars s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 l lapte
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • vanilie
  • 4 linguri zahar pentru tapetarea formei

Mod de preparare

Se pun 4 linguri de zahar intr-o cratita de 2 l si se caramelizeaza, fara sa se arda. Se rasuceste cratita cu atentie, in asa fel incat zaharul ars sa acopere peretii de jur-imprejur. Se bat cu telul ouale amestecate cu zaharul si vanilia. Cand au crescut suficient, se toarna peste ele laptele clocotit si apoi totul se strecoara printr-o sita deasa si se toarna compozitia in cratita tapetata cu zahar ars. Cratita se asaza intr-un alt vas cu apa si se fierbe 45 de minute la bain-marie, in cuptor. Cand se aduna de pe margini, crema este gata. Rece, crema se rastoarna pe un platou.

Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

Crema de visine

Tort cu mere si crema de zahar ars

Prajitura cu crema de caramel

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

O bunatate de bors de curcan, pregatit pentru prima oara in bucataria mea, la  Multicookerul Crock-Pot Express cu...

Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce