Crema alba cu crusta de caramel

Laptele se toarna intr-o craticioara si se amesteca impreuna cu frisca. Se cresteaza batonul de vanilie pe lung, se scoate miezul si ambele se pun in

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 250 gr. frisca
  • 1 baton vanilie
  • 1 baton scortisoara
  • coaja rasa de la o jumatate de portocala
  • 2 oua
  • 4 galbenusuri
  • 180 gr. zahar
  • 4 capsuni taiate jumatati si 3 linguri fistic tocat pentru decor

Mod de preparare

Laptele se toarna intr-o craticioara si se amesteca impreuna cu frisca. Se cresteaza batonul de vanilie pe lung, se scoate miezul si ambele se pun in lapte, alaturi de scortisoara si coaja de portocala. Se aduce la fierbere. Ouale, galbenusurile si 80 gr. zahar se freaca intr-un castron de metal. Se trece amestecul de lapte si frisca prin sita si se toarna in fir subtire in crema de ou. Castronul se pune in bain-marie si se bate pina se ingroasa. Se toarna in boluri si se lasa sa se raceasca.

Se caramelizeaza 100 gr. zahar si 10 ml apa, se toarna peste crema si se lasa la rece 60 min.
Se orneaza crema cu fistic si capsuni

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors