Colarezi sau frecatei cu lapte

Intr-un castron, punem faina, sarea si picuram 2 linguri de lapte. Frecam faina intre degete pana obtinem firmituri de aluat. Cernem apoi frecateii, p

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana si jumatate de faina
  • 2 l de lapte
  • 3 linguri cu varf de zahar

Mod de preparare

Intr-un castron, punem faina, sarea si picuram 2 linguri de lapte. Frecam faina intre degete pana obtinem firmituri de aluat. Cernem apoi frecateii, pentru a scapa de excesul de faina. Punem laptele la fiert intr-o cratita de tuci sau una cu fundul gros. Cand da laptele in clocot se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste. Punem si colarezii si lasam sa fiarba 5 minute, amestecand de 2-3 ori. Mancarea aceasta cu iz monahal este gata.


Se serveste in strachini de pamant cu lingura de lemn. Sursa acestei retete este blogul retete-de-mancaruri

Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors