Coaja de portocala zaharisita

Se cojesc portocalele in sferturi cat mai intregi. Se pun la fiert cu apa multa, tinandu-le pana incep sa se inmoaie, adica sunt usor patrunse de furc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • portocale
  • cate dorim
  • sirop slab (1 kg. zahar
  • 1 l apa
  • 1/2 baton de vanilie)

Mod de preparare

Se cojesc portocalele in sferturi cat mai intregi. Se pun la fiert cu apa multa, tinandu-le pana incep sa se inmoaie, adica sunt usor patrunse de furculita. Se dau deoparte, si se limpezesc in mai multe ape reci. Se pun din nou la fiert, intr-un sirop foarte slab, la foc mic. Dupa o ora se dau cu totul deoparte. A doua zi se pun iarasi la fiert pentru o ora tot la foc mic, mai adaugand o cantitate de sirop ceva mai concentrat. Aceasta operatie se mai repeta inca doua zile consecutive, adaugand de fiecare data sirop tot mai concentrat, pana sunt cojile bine patrunse de zahar. Se dau deoparte, se scurge siropul, iar cojile se aseaza in borcan. Siropul se fierbe deoparte, adaugand la 1 l sirop o lingura de glucoza, pana e destul de legat, si anume, luand o picatura de sirop intre degete, il simtim ca un clei gros. Se toarna in borcan peste coji, atat cat sa le acopere bine. Cat fierbe siropul, se sterg marginile cratitei cu o carpa uda, pentru ca sa nu se zahariseasca.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors