Bavareza de cafea

Se bat galbenusurile la cald, impreuna cu zaharul, laptele, zaharul vanilat si esenta de cafea. Se adauga apoi gelatina, inmuiata in prealabil apa re

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 50 gr esenta de cafea
  • 100 ml lapte
  • 10 gr gelatina
  • 250 gr frisca
  • 1 pachetel zahar vanilat

Mod de preparare

Se bat galbenusurile la cald, impreuna cu zaharul, laptele, zaharul vanilat si esenta de cafea. Se adauga apoi gelatina, inmuiata in prealabil apa rece si se amesteca bine compozitia. Dupa ce s-a racit, se adauga frisca batuta cu putin zahar si se toarna in forme.


Se serveste dupa ce a stat 2-3 ore la rece.

Alte retete de dulciuri:

Lapte de pasare Tiramisu Ciocolata de casa

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post