Turte traditionale moldovenesti

Foaia de aluat se intinde si se taie apoi cu cutitul in forme rotunde, cu ajutorul unei farfurii. Se coc pe fundul unei oale, in cuptor, fara a se ru

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat pentru foaie subtire
  • 1 kg nuci
  • 300 gr zahar
  • 1 I sirop
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura cu apa de flori

Mod de preparare

Foaia de aluat se intinde si se taie apoi cu cutitul in forme rotunde, cu ajutorul unei farfurii. Se coc pe fundul unei oale, in cuptor, fara a se rumeni. Se ung apoi cu sirop, se presara deasupra nuca maruntita, amestecata cu zahar si se asaza turtele una peste alta. Se toarna peste ele restul de sirop si se lasa pana a doua zi sa se imbibe bine cu sirop.


Se servesc, taiate ca si un tort.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Lapte de pasare

Papanasi fierti

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors