- Facem o maia din drojdia dizolvata in citeva lg de lapte caldut, o lg de zahar si 1-2 lg de faina. - Restul de zahar se dizolva in restul de lapte,
- Facem o maia din drojdia dizolvata in citeva lg de lapte caldut, o lg de zahar si 1-2 lg de faina.
- Restul de zahar se dizolva in restul de lapte, unde adaugam (daca vreti) vanilie. Punem faina in mixer. Punem sarea peste oua si batem usor cu furculita.
- Topim untul.
- Cind maiaua e gata, o punem peste faina, adaugam laptele si incepem sa framintam. - Urmeaza ouale, iar la urma untul pus treptat ca sa poata fi inghitit de coca. Framintam 5-10 min. Ungem un vas cu unt (ce-a mai ramas pe cel initial) si punem la dospit acoperit.
- In timpul asta facem umplutura. Macinam nucile. punem zaharul, romul, scortisoara si laptele dat in clocot. La urma punem albusurile spumate (pastram galbenusurile pentru uns).
- Cind aluatul s-a dublat in volum, punem pe masa unsa si ea si rupem (cu mina) tre bucati. Intindem tot cu mina unsa un dreptunghi de 1 cm. Intindem nuca pe toata suprafata.
- Rulam si punem in forma data si ea cu unt.
- Mai lasam o juma de ora acoperit.
- Ungem cu galbenus si dam la cuptor 50 min la 150 gr si inca 5-10 min la 175 gr.
Reteta propusa de shumaila
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post