Rulou cu nuca

- Facem o maia din drojdia dizolvata in citeva lg de lapte caldut, o lg de zahar si 1-2 lg de faina. - Restul de zahar se dizolva in restul de lapte,

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina mai buna
  • 7 g drojdie uscata
  • 600 ml lapte caldut
  • 6 lg zagar
  • 300 g unt
  • 1 litza sare
  • 1 ou si 3 galbenusuri
  • Umplutura:
  • 4 cani nuca macinata
  • 4-5 lg zahar
  • 200 lapte fiert
  • 2 albusuri batute spuma
  • rom
  • scortisoara

Mod de preparare

- Facem o maia din drojdia dizolvata in citeva lg de lapte caldut, o lg de zahar si 1-2 lg de faina.

- Restul de zahar se dizolva in restul de lapte, unde adaugam (daca vreti) vanilie. Punem faina in mixer. Punem sarea peste oua si batem usor cu furculita.

- Topim untul.

- Cind maiaua e gata, o punem peste faina, adaugam laptele si incepem sa framintam. - Urmeaza ouale, iar la urma untul pus treptat ca sa poata fi inghitit de coca. Framintam 5-10 min. Ungem un vas cu unt (ce-a mai ramas pe cel initial) si punem la dospit acoperit.

- In timpul asta facem umplutura. Macinam nucile. punem zaharul, romul, scortisoara si laptele dat in clocot. La urma punem albusurile spumate (pastram galbenusurile pentru uns).

- Cind aluatul s-a dublat in volum, punem pe masa unsa si ea si rupem (cu mina) tre bucati. Intindem tot cu mina unsa un dreptunghi de 1 cm. Intindem nuca pe toata suprafata.

- Rulam si punem in forma data si ea cu unt.

- Mai lasam o juma de ora acoperit.

- Ungem cu galbenus si dam la cuptor 50 min la 150 gr si inca 5-10 min la 175 gr.

Reteta propusa de shumaila

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Sos cu ciuperci si afumatura

O mancarica ce mie-mi place foarte mult.

Sos cu ciuperci si afumatura
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala