Aluatul l-am facut la masina de paine dar daca il faceti la mana: puneti faina intr-un vas si amestecati-o cu sarea si zaharul. Adaugati untul si ames
Aluatul l-am facut la masina de paine dar daca il faceti la mana: puneti faina intr-un vas si amestecati-o cu sarea si zaharul. Adaugati untul si amestecati pana rezulta un aluat sfaramicios. Dizolvam drojdia in laptele caldut, facem o gropita in faina si il varsam acolo. Adaugam si oul si framantam dinspre centru spre margini pana rezulta un aluat moale si elastic. In caz ca mai e nevoie se mai adauga o lingura de faina(la mine nu a fost nevoie).
La masina de paine adaugam intai ingredientele lichide si terminam cu faina si drojdia.
Cat timp creste aluatul ne ocupam de umplutura.
Peste mac se toarna apa clocotita cat sa-l acopere si se lasa cam 15 minute, dupa care il scurgem foarte bine. In cazul in care macul e deja macinat doar il scurgem si il adaugam peste stafide, daca nu e macinat dupa ce il scurgem il mixam ca sa fie mai fin un pic.
Stafidele care trebuie sa stea in rom cam jumatatte de ora se scurg si se pun cu cele 4 linguri de miere si coaja rasa pe foc.
In momentul in care mierea s-a topit adaugam macul scurs si il lasam pe foc, invartind in el,cam 10 minute.
Pudram usor cu faina blatul de lucru si intindem o foaie nu mai groasa de 1 cm si adaugam macul care trebuie sa fie rece. Intindem uniform pe toata foaia.
Strangem bine capetele, rulam si punem intr-o tava sa creasca pentru max 1 ora.
Preincalzim cuptorul la 190 grade, ungem rotocolul cu un galbenus frecat cu o lingurita de zahar pudra si putin lapte,pudram cu mac si dam la cuptor pentru maxim 30 minute.
Pofta buna!
Reteta Rotocol polonez a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro
Alte retete de cozonaci gasiti aici:
Cozonac Dina, simplu si pufos,
Cozonac moldovenesc,
Cozonac cu nuca Dobre
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post