Pasca cu smintina

Se amesteca simintina cu zaharul pudra, vanilia, faina, coaja de lamiie, 4 galbenusuri, 6 albusuri batute spuma si stafidele. Pe planseta se intinde

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • aluat de cozonac
  • 1 kg smintina
  • 200 g zahar
  • 3 linguri cu faina
  • 4 albusuri spuma
  • 6 galbenusuri
  • vanilie
  • coaja de lamiie
  • 100 g stafide

Mod de preparare

Se amesteca simintina cu zaharul pudra, vanilia, faina, coaja de lamiie, 4 galbenusuri, 6 albusuri batute spuma si stafidele.

Pe planseta se intinde o bucata din aluat atit cit fundul tavii. Tava se unge cu unt si se aseaza foaia. Din alta bucata de aluat se fac doua suluri impletite care se pun pe aluatul din tava, in jurul tavii, ca un colacel, mai subtire, caci in tava va creste. La mijloc se toarna smintina, se unge cu ou, se presara stafidele si se pune la cuptor sa se coaca.

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura marocana de berbecut

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de chef Yotam Ottolenghi. In mod special mi-am lasat cateva lamai bio sa se usuce....

Friptura marocana de berbecut
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere