Pasca cu smantana 2

In tava unsa si tapetata cu faina se pune un strat gros de 0,5 cm de aluat de cozonac sau aluat fraged cu care se imbraca si peretii tavii. Peste ace

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • aluat de cozonac sau aluat fraged
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar pudra
  • 5 linguri de faina
  • 600 g smantana
  • 4 linguri zahar tos
  • 1 lingura otet sau zeama de lamaie
  • Nuci coapte sau alone nesarate
  • Vanilie
  • Coaja de lamiae
  • Un pumn de stafide
  • Un pic de sare

Mod de preparare

In tava unsa si tapetata cu faina se pune un strat gros de 0,5 cm de aluat de cozonac sau aluat fraged cu care se imbraca si peretii tavii.

Peste acesta se presara stafide, nuci coapte sau alone si se toarna compozitia urmatoare: 8 galbenusuri se freaca spuma cu 8 linguri de zahar pudra.

Se adauga 5 linguri de faina, 600 g smantana si la urma mirodeniile. Inainte de ase da la cuptor se adauga 8 albusuri batue spuma cu 4 linguri zahar tos, otetul sau zeama de lamiae si putina sare.

Tava se da la cuptor la foc mic cca 25-30 min, pentru a ramane aurie.


Pofta buna!

Reteta Pasca cu smantana I a fost propusa de gecuza pe forum culinar.ro

Alte retete de pasca gasiti aici:

Pasca poloneza,

Pasca fara aluat,

Pasca cu ciocolata

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors