Pasca cu ciocolata

Am pus totul in culcusul de faina. Am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios. Am uns coca cu ulei si am lasat-o la dospit pana s-a umplut de ga

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 400 g faina
  • 3 linguri iaurt
  • ½ pachetel drojdie (21 g) + 2 lingurite zahar
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri ulei – la final
  • UMPLUTURA:
  • 3 oua
  • 400 ml smantana (tare)
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • stafide
  • esenta de rom

Mod de preparare

Am pus totul in culcusul de faina.

Am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios.

Am uns coca cu ulei si am lasat-o la dospit pana s-a umplut de gaurele si si-a dublat volumul.

Am intins o foaie circulara si am lasat-o putin sa creasca, in timp ce am pregatit umplutura.

Am separat albusurile de galbenusuri:

Am amestecat usor galbenusurile cu zahar si cacao, apoi am pus rand pe rand smantana, ca sa nu faca cocoloase. Am adaugat stafide si la urma albusul batut spuma.

Am turnat compozitia peste aluat, apoi am uns marginile cu ou:

Am lasat la cuptor o ora, la 180ËšC.
Pofta buna!

Reteta Pasca cu ciocolata a fost propusa de foxyy pe forum culinar.ro

Alte retete de pasca gasiti aici:

Pasca poloneza,

Pasca fara aluat,

Pasca cu ciocolata

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors