Pasca cu ciocolata este o alternativa delicioasa la clasica reteta de pasca cu branza de vaci. Este delicioasa si potrivita pentru masa de Paste.
Pasca cu ciocolata:
1. Se bat cele 3 oua, se amesteca si zaharul, sarea, zeama si razatura de lamiie. Se adauga untul topit si iaurtul. Se amesteca bine si se pun in masina.
2. Se toarna faina deasupra, se face o adincitura si se pune drojdia.
3. Se porneste masina si aluatul, dupa ce e framintat cam 10 min
4. Asa arata dupa ce l-am impartit in 3:
5. Biluta mai mica am folosit-o pt pasca cu smintina, cea din mijloc pe pasca cu ciocolata
6. IDEAL ar fi ca marginile aluatului sa dea putin pe dinafara tavii.
7. Se lasa tavile o ora, acoperite, sa creasca aluatul.
8. Voi puteti face aluatul cum stiti si continuati de aici.
9. Se amesteca intr-o craticioara:
- 2 linguri faina; - 12 linguri zahar; - 5-7 linguri cacao cernuta (eu am optat pt 7 linguri)
10. Apoi se adauga laptele caldut (200 ml) cite putin si se amesteca....se aprinde aragazul si se amesteca pana se ingroasa... Se lasa la racorit.
11. Dupa ce s-a racorit compozitia se adauga, pe rind, 5 galbenusuri. Apoi esenta de rom si vanilie, 6 linguri nuca prajita si macinata si 100 g unt topit.
12. se incorporeaza cele 5 albusuri spuma....si se toarna peste aluat...
13. daca e cazul, se rasucesc marginile aluatului spre interior... la mine nu fu cazu!
14. Se ung marginile aluatului cu ou batut si se da la cuptorul incalzit in prealabil.
16. se lasa la racorit si apoi se scoate din tava
Reteta Pasca cu ciocolata propusa de California Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post