Intr-un vas se amesteca toate ingredientele pentru maia, se acopera cu folie si se lasa 2-2,1/2 ore sa fermenteze, la temperatura camerei. Cand maiaua
Intr-un vas se amesteca toate ingredientele pentru maia, se acopera cu folie si se lasa 2-2,1/2 ore sa fermenteze, la temperatura camerei. Cand maiaua e crescuta se pune in vasul in care se framanta laptele, faina, drojdia, galbenusurile, sarea si maiaua si se framanta pana compozitia se leaga bine. Apoi se adauga incet zaharul, in 3-4 etape, framantand 1-2 minute intre fiecare adaugare de zahar. Se adauga untul si mai framanta pana cand tot untul e incorporat. La sfarsit se adauga ciocolata si esenta de vanilie, se acopera vasul cu o folie si se lasa aluatul sa se odihneasca 10 minute. Se ia aluatul, se pune pe o suprafata unsa cu ulei si se impartite in 3 bucati apoi se acoperita cu o folie si se lasa asa 30 min. Intre timp se confectioneaza cosuletele. Vezi aici La baza fiecaruia dintre cel 3 cosulete se introduc 2 bete pentru frigarui, apoi se pun intro tava si se asaza in ele cele trei bile de aluat. Se pune tava in cuptorul stins, iar dedesubt se asaza o tava cu apa fiebinte. Se lasa la crescut 2 ore avand grija ca la jumatatea intervalului sa se mai adauge o cana cu apa fierbinte in tava cu apa pentru ca panettoni sa creasca intr-un mediu cu aburi. Cand sunt crescute pana la buza cosuletelor se scot din cuptor si se fixeaza temperatura la 180 grade. Cat cuptorul se incinge se prepara glazura, amestecand bine ingredientele. Se unge panettoni cu glazura si se dau la cuptor pentru 30-35 minute. Dupa ce se scot din cuptor se suspenda pe inelele de torturi si se lasa sa se raceasca complet.
Reteta propusa de KikenHana Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post