Pandoro este un cozonac delicios cu gust de portocala si vanilie. Se cerne faina de doua ori, intr-un castron mare, se adauga drojdia dizolvata in putina apa.
Pandoro este un cozonac delicios cu gust de portocala si vanilie. Se cerne faina de doua ori, intr-un castron mare, se adauga drojdia dizolvata in putina apa, coaja rasa de portocala si putina sare. Se amesteca bine si se adauga treptat laptele cald, untul moale, patru linguri de zahar, esenta de vanilie, cinci galbenusuri, pe rand. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma tare si se amesteca usor pana se asimileaza complet si aluatul se desprinde de pe peretii castronului. Se lasa aluatul la dospit, la loc cald pana isi dubleaza volumul.
Se freaca putin unt cu o lingura de zahar, se unge forma de pandoro cu aceasta compozitie si se toarna in ea aluatul, umpland forma doar pe jumatate, tinand cont ca aluatul creste la copt.
Se lasa forma la loc cald sa dospeasca si cand aluatul ajunge la marginea superioara a formei se introduce in cuptorul bine incins pentru aproximativ 30 minute.
Se scoate prajitura din forma dupa ce se raceste complet si se pudreaza cu zahar praf aromatizat cu vanilie.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post