Pachetele cu magiun

Pachetele cu magiun se prepara rapid. Pentru aceasta reteta de cornulete aveti nevoie de faina, ulei, margarina, bors, drojdie, zahar, lamaie, magiun si miere.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 50 gr margarina
  • 100 ml bors
  • 1 cubulet drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 400 gr magiun
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri miere
  • nuci
  • alune

Mod de preparare

Pachetele cu magiun se prepara rapid. Pentru aceasta reteta de cornulete se freaca drojdia, cu zaharul, se adauga ulei, margarina topita, sarea, borsul, coaja rasa de lamaie, iar la final faina cernuta. Se framanta zece minute, apoi se acopera si se lasa la cald, pana isi dubleaza volumul. Se framanta din nou si i se da forma de sul gros. Se taie bucati in 6 bucati egale si se modeleaza fiecare in parte. Se intind intr-o foaie subtire si se taie in patrate cu latura de 20 cm. Se taie fiecare patrat in jumatate, oblic si se pune cate o lignura de magiun. Se lipesc bine marginile si se apasa apoi cu dosul unei furculite. Se asaza intr-o tava neunsa si se lasa la crescut cca 15 minute. Se unge apoi fiecare pachetel cu miere topita, se presara nuci sau alune si se introduc in cuptor 20-25 de minute, pana se rumenesc.

 


Cornuletele se servesc dupa ce s-au racit.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors