Iepurasii de cozonac sunt perfecti pentru masa de Paste. Gasiti aceasta reteta de cozonac, pe culinar.ro, alaturi de alte retete de Paste.
Singura diferenta intre un cozonac obisnuit si iepurasii de cozonac este forma pe care o dati aluatului. E la fel de gustos, doar ca au o forma ce va vor cuceri indata oaspetii de la masa de Paste.
Se amesteca laptele caldut cu drojdia, apoi se adauga faina, unt, zahar si putina sare. Aluatul obtinut se lasa la crescut 30 de minute. Se formeaza apoi un rulou si se taie cu cutitul din el 16 felii, din care se modeleaza cate o bila. Se asaza bilele la distanta pe o tava tapetata cu hartie de copt, se aplatizeaza putin si se taie pe lung pana la jumatate. Se obtin urechile de iepurasi care se modeleaza, se rasucesc in afara. Se bate galbenusul cu 50 ml lapte si se unge aluatul. Se incrusteaza stafide pe post de ochi si nas si migdale pe post de dinti si sprancene. Se acopera tavile cu un prosop si se mai lasa la crescut 10 minute. Se coc apoi iepurasii in cuptorul incins la 180 grade, cca 15 minute, pana se rumenes. Este un bun inlocuitor a cozonacului de Paste.
Se servesc pudrati cu zahar.
Alte retete de cozonac recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post