Am frecat bine ouale cu faina sa nu ramana cocoloase si apoi am adaugat laptele si am amestecat pana la omogenizare. Am caramelizat zaharul. Am adauga
Am frecat bine ouale cu faina sa nu ramana cocoloase si apoi am adaugat laptele si am amestecat pana la omogenizare.
Am caramelizat zaharul.
Am adaugat compozitia de oua lapte si faina peste caramel.
Am amestecat pana ce s-a dizolvat tot caramelul si compozitia a devenit mai groasa.
Apoi am dat crema la rece.
Am topit ciocolata alba cu laptele pe foc.
Am adaugat untul si am luat de pe foc amestecand pana s-a topit tot untul.
Am dat la rece si am pus gelatina la inmuiat, apoi am dizolvat-o pe baie de abur si am adugat-o compozitiei racorita putin(am pus 5g de gelatina pentru ca ma pus mai mult lapte 100-120ml).
Intr-un final cremele le-am amestecat una cu cealalta pentru ca cea de cioco nu dadea semne de inchegare si cea de caramel imi permitea acest lucru.
Am taiat cozonacul felii (cam de 1-1.5cm).
Am asezat intr-o tava cate patru felii(aici se poate face in mai multe feluri: se poate marunti cozonacul, se poate face fasii mai subtiri) si l-am insiropat (apa cu zahar fierte si esenta de rom la racire).
Am trantit un rand de crema, alt strat de cozonac, sirop si crema si tot asa pana nu mai aveti crema. La sfarsit oranati dupa plac.
Pofta buna!
Reteta Cozonac transformat a fost propusa de claudia-andi pe forum culinar.ro
Alte retete de cozonac gasiti aici:
Cozonac Dina, simplu si pufos,
Cozonac moldovenesc,
Cozonac cu nuca Dobre
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post