Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 12 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 50 g drojdie
  • 4 linguri de smantana
  • 250 ml ulei
  • coaja de lamaie
  • o vanilie
  • o lingura de untura

Mod de preparare

Pentru cozonacul oparit punem la fiert 200 ml de lapte si oparim faina. Lasam la racit, apoi facem maiaua din drojdie, sare, zahar si putin lapte caldut, dupa care lasam sa creasca. Separat, se bat  galbenusurile cu zahar, putina sare si smantana. Din restul de lapte si zahar, se fierbe un sirop si cand s-a racit putin si maiaua a crescut, le amestecam pe toate si  framantam timp de o ora, adaugand cate putin ulei. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Din aceasta compozitie se fac 2 cozonaci care se umplu cu orice fel de umplutura: nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza.


Cozonacul oparit se poate umple cu mere, nuca, etc si se serveste la desert.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors