Cozonac din aluat oparit

Cozonacul din aluat oparit este o reteta de cozonac simplu de preparat. Aveti nevoie de faina, oua, lapte, zahar, drojdie, esenta de rom si zahar vanilat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 5-6 oua
  • 1 l lapte
  • drojdie
  • 250 ml ulei
  • 250 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 fiola esenta de rom

Mod de preparare

Cozonacul din aluat oparit este o reteta de cozonac simplu de preparat. Pentru a prepara acest cozonac se mixeaza galbenusurile cu sare, apoi cu zaharul. Se ia o treime din faina si se opareste in laptela fierbinte. Dupa ce s-a racit compozitia, se adauga drojdia dizolvata in cateva lingurite de zahar. Se lasa la crescut la cald, 30 de minute, apoi se amesteca cu faina ramasa, tinuta la cald, crema de oua si aromele. Se continua apoi framantarea cca 30-40 de minute, dupa care se lasa la crescut. Dupa aceea se rup bucatele din ele si se umplu cu rahat, stafide sau nuca. Se asaza cozonaceii in forme unse cu unt, se ung deasupra cu galbenus si se presara cu susan sau mac. Se introduc la cuptor si si se lasa la copt.


Cozonacul din aluat oparit se servesc cozonacul dupa ce s-a racit.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors