Pentru cozonacul cu nuca se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se freaca untul spuma cu doua linguri de zahar. Se cerne in covata faina.
Pentru cozonacul cu nuca se moaie drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se freaca untul spuma cu doua linguri de zahar. Se cerne in covata faina, se face loc la mijloc si se toarna plamadeala, o ceasca de lapte, doua oua intregi si doua galbenusuri frecate cu 1/2 lingurita de sare; se framanta, adaugand si untul frecat spuma, pana face aluatul basici si se desprinde de pe mana. Coca trebuie sa fie ceva mai tare decat la cozonacul obisnuit. Se lasa sa creasca.
Umplutura: se amesteca nucile trecute prin masina cu zaharul pisat si cu un varf de lingurita de sare. Se opareste cu 1/2 ceasca de lapte clocotit si se freaca pana se face pasta potrivit de consistenta (daca este necesar, se mai adauga lapte, dar cu grija, deoarece pasta devine usor prea moale).
Aluatul crescut se desparte in doua, se intinde prima foaie pe masa presarata cu faina, deasupra se intinde jumatate din nuca, intr-un strat cat mai egal, se ruleaza si se pune in forma de tabla, unsa cu unt. Acelasi lucru se repeta cu a doua bucata de aluat. Se ung cu ou si se dau imediat la cuptor, fara sa se lase aluatul in forma sa creasca, deoarece se fac goluri intre nuca si aluat. Cozonacul se coace la foc potrivit.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post