Cozonac de sarbatoare

Preparam un aluat moale de cozonac din ingrediente. Aluatul trebuie sa aiba consistenta asemanatoare aluatului de gogosi. Cand aluatul a dospit il imp

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • ½ l lapte
  • putina sare
  • 2-3 dkg drojdie
  • 10-15 dkg zahar
  • 8-10 dkg margarina

Mod de preparare

Preparam un aluat moale de cozonac din ingrediente. Aluatul trebuie sa aiba consistenta asemanatoare aluatului de gogosi. Cand aluatul a dospit il impartim in 3 parti egale. Punem prima foaie intr-o oala, o ungem cu margarina sau untura si deasupra intindem amestecul de zahar si branza preparat in prealabil. Apoi intindem a doua foaie, o ungem cu margarina si intindem cealalta portie de amestec de branza. Acoperim cu a treia foaie intinsa si o ungem cu ou. Crestam cu cutitul cozonacul in forma de cruce. Umplutura: 40 dkg branza de oaie la care adaugam zahar dupa gust. Timp de coacere: 30-40 de minute.
Alte retete culinare recomandate

Fursecuri

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Spuma de capsuni

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors