Cozonac de post

Se dizolva drojdia intr-o lingura de apa calda. Separat, intr-un vas cu 1/2 I de apa calda, se topeste zaharul tos. Se adauga in faina, putin cate pu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 l apa
  • 250 g faina
  • 30 g drojdie
  • 200 g margarina
  • 200 g zahar tos
  • 200 g gem de fructe
  • 2 linguri cacao
  • 100 g stafide
  • coaja rasa de la o lamaie
  • vanilie
  • 3 linguri rom
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Se dizolva drojdia intr-o lingura de apa calda. Separat, intr-un vas cu 1/2 I de apa calda, se topeste zaharul tos.

Se adauga in faina, putin cate putin, margarina, drojdia dizolvata, vanilia, coaja de lamaie, o jumatate de lingurita de sare si una de scortisoara. Se amesteca bine si se framanta aluatul.

Se taie aluatul in 4 bucati, intinzandu-se 4 foi. Se amesteca gemul cu cacao, stafide si romul. Aceasta umplutura se asterne uniform pe fiecare foaie.

Foile se ruleaza si se lasa la crescut 30 de minute, apoi rulourile se pun in tava si se coc, la foc potrivit, timp de 1 ora.

Se serveste cald sau rece.

Alte retete recomandate:

Cozonaci babani

Prajitura de post, cu mere

Bombe cu visine

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post