Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat
  • 600 g faina
  • 150 ml lapte
  • 100g unt
  • 25 g drojdie
  • 150 g zahar
  • esenta de portocala
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • Umplutura
  • 100 g nuca de cocos
  • 50 g stafide
  • 2 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Aluat

Intr-un bol, adaugam drojdia, o lingurita zahar, o lingura de faina si 50 ml lapte, amestecam bine si lasam sa creasca 10 min.

Cernem faina intr-un bol mai mare, facem o adancitura, adaugam ouale batute cu zaharul ramas, laptele caldut, coaja de portocala, esenta si amestecam bine, adaugam amestecul de drojdie. Framantam, adaugand treptat untul topit si racit putin.

Framantam aluatul pana ce devine omogen si nu se lipeste de maine, acoperim cu un prosop si lasam sa creasca pana ce isi dubleaza volumul.

Umplutura-intr-un bol, amestecam nuca de cocos cu zaharul, stafidele, coaja de lamaie.

Impartim aluatul in 2, intindem aluatul in forma dreptunghiulara, adaugam amestecul de nuca de cocos (sa ne ajunga si pentru cealala bucata de aluat) si rulam, nu foarte strans.

Daca dorim, putem sa impletim cele 2 bucati de aluat sau sa asezam in tava fiecare bucata.

Le acoperim si lasam sa se odihneasca 15 min, le ungem cu galbenusul amestecat cu zaharul si laptele.

Dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos, cca. 50 min.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Tortul de ziua mea! Un tort elegant, frumos, gustos si foarte laudat...aromele spun totul!!!

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce