Se amesteca drojdia cu laptele caldut, o lingura de zahar, 2 linguri de faina si se lasa la crescut 30 de minute. Se freaca untul cu restul de zahar,
Se amesteca drojdia cu laptele caldut, o lingura de zahar, 2 linguri de faina si se lasa la crescut 30 de minute.
Se freaca untul cu restul de zahar, se adauga galbenusurile, nucsoarea, sarea si esenta de vanilie.
Se pune faina intr-un bol, se adauga maiaua, amestecul de galbenusuri si se framanta un aluat potrivit, care se lasa la dospit 40 de minute.
Se aseaza aluatul crescut pe planseta, se apasa putin si se pun stafidele si migdalele curatate de coaja si taiate.
Se impatureste aluatul si se da o forma rotunda.
Se aseaza cozonacul intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit 30 de minute.
Se face o cruce deasupra cu un cutit ascutit, se unge cu un ou batut si se introduce la cuptor pentru 45 de minute.
Se scoate din cuptor si se toarna glazura alba facuta din albusul batut bine cu zaharul pudra si zeama de lamaie.
Se orneaza cu floricele facute din martipan si ciocolata.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post