Se face o maia din patru linguri de lapte care se amesteca bine cu drojdia si cu patru linguri de faina. Se lasa Ia crescut intr-un loc cald pana cand
Se face o maia din patru linguri de lapte care se amesteca bine cu drojdia si cu patru linguri de faina. Se lasa Ia crescut intr-un loc cald pana cand isi dubleaza volumul.
Se asaza restul de faina pe o planseta. Se pune Ia mijloc maiaua si se toarna laptele putin cate putin. Untul se pune la topit intr-un vas, iar ouale se freaca cu zaharul.
Se adauga galbenusurile peste faina si se framanta un aluat pana cand aluatul incepe sa se desprinda de pe mana. Se lasa atunci sa creasca, acoperi cu un prosop aproximativ o ora.
Se amesteca laptele cu cacaua si cu zaharul si se pune vasul pe foc. Se amesteca bine, pana cand crema incepe sa se lege, apoi se lasa la racit. Se adauga stafidele, coaja de portocala taiata marunt. Se pune esenta de portocala pentru ca umplutura sa aiba o aroma deosebita.
Aluatul se imparte in jumatati si din fiecare se intinde cate o foaie. Se presara pe fiecare dintre cele doua foi umplutura de stafide intr-un strat cat mai uniform, apoi se ruleaza. Se ung cei doi cozonaci obtinuti cu un amestec de galbenusuri si miere si se dau la cuptor, la foc potrivit in tavi unse cu putin unt.
Alte retete cozonac recomandate
Rulada cu capsuni
Cozonac nuca
Tarta cu visine
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post