Cozonac cu nuca

Se framanta bine ingredientele necesare aluatului. Mai mult de jumatate din aluat se pune in tava, intr-un strat uniform, se unge cu gemul de caise s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 30 g zahar
  • 1 ou
  • 120 g untura
  • Pentru umplutura:
  • Gem de caise
  • 100 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 150 g nuci tocate
  • 1 lingura esenta rom
  • 2 oua

Mod de preparare

Se framanta bine ingredientele necesare aluatului. Mai mult de jumatate din aluat se pune in tava, intr-un strat uniform, se unge cu gemul de caise si se adauga umplutura. Se amesteca zaharul cu zaharul vanilat, nuca, esenta de rom si cele 2 galbenusuri. Se adauga albusurile batute spuma. Acest amestec se intinde peste foaia cu gem. Cealalta jumatate a aluatului se da pe razatoare si se presara peste umplutura. Se unge cu ou si se baga la cuptorul incins pana se rumeneste bine. Dupa ce se raceste, se taie felii dreptunghiulare.
Alte retete de cozonac

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada aperitiv cu spanac

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Oana. Eu am facut cantitate tripla, am sa scriu reteta pentru o singura rulada....

Rulada aperitiv cu spanac
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala