Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si se adauga doua lingurite de zahar. Se adauga o jumatate de cana de faina, se amesteca putin si se lasa int
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si se adauga doua lingurite de zahar. Se adauga o jumatate de cana de faina, se amesteca putin si se lasa intr-un loc cald, sa creasca.
Ouale se freaca bine cu zaharul si se adauga coaja rasa de lamaie. Untul se freaca spuma cu un praf de sare, apoi se adauga peste oua.
Faina se asaza pe o planseta. La mijloc se asaza amestecul de drojdie si lapte (maiaua) si galbenusurile cu untul. Se toarna laptele putin cate putin, amestecand bine. Se framanta aluatul pana cand incepe sa se desprinda de pe mana, apoi se acopera si se lasa sa creasca.
Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un vas la bain-marie, sa se topeasca. Se subtiaza cu patru linguri de lapte. Dupa ce crema s-a legat, se lasa la racit. Miezul de nuca se Iasa intr-o tava, la cuptor sa se rumeneasca timp de cateva minute. Nuca si esenta de vanilie se adauga in crema de ciocolata racita, amestecand bine.
Aluatul se imparte in doua. Din fiecare bucata se intinde o foaie, peste care se presara umplutura de ciocolata si nuca. Se ruleaza cozonacii si se ung cu galbenusurile amestecate cu miere. Se asaza apoi in doua tavi unse cu putin unt si se dau la cuptor la foc potrivit.
Alte retete cozonac recomandate
Tarta cu visine
Cozonac nuca
Rulada cu capsuni
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post