Cozonacul cu alune este foarte simplu de facut. Contine pe langa alune, migdale, zahar pudra, unt moale si faina.
Se amesteca faina cu drojdia, 4 linguri de lapte caldut si 1 lingura de zahar. Dupa ce a crescut putin compozitia se adauga restul de ingrediente si se framanta aluatul. Se lasa la crescut 45 de minute, dupa care se intinde o foaie. Se unge cu o compozitie formata din alune si migdale macinate, zahar, rom, ou si putina apa. Se ruleaza si se asaza intr-o forma de chec, tapetata cu hartie de copt. Se lasa sa craesca 15 minute, apoi se cresteaza aluatul si se coace in cuptorul incalzit aproximativ 40 de minute. Cand e gata, se unge cu un amestec format din zahar pudra si putina apa, presarat cu alune pisate.
Se taie felii si se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Chec pufos
Ciocolata de casa
Gogosi pufoase
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post