Colacul vienez este o reteta utila pentru Paste. La prepararea retetei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: aluat de cozonac, unt, zahar, vanilie, coaja de portocale.
Pentru pregatirea cremei necesare colacului vienez procedam astfel:
Se freaca untul cu zaharul si vanilia pana se face ca o spuma si se lasa la rece. Se intinde din aluat o foaie patrata de grosimea unui deget. Se intinde cu cutitul peste toata foaia untul frecat (in strat uniform), se presara cu coaja de portocale. Foaia astfel unsa se impatura in trei, astfel ca treimea din dreapta sa vina asezata peste treimea din stanga. Se taie repede in lungime trei fasii egale si se impletesc. Se unesc capetele si colacul obtinut se aseaza intr-o forma rotunda (cratita), captusita cu hartie unsa cu unt. Se lasa sa creasca putin in forma si se da la cuptor la foc mic, pana se ridica frumos, apoi focul se intareste putin. Se scoate din forma dupa ce s-a racit.
Poate fi servit dupa ce s-a racit.
Lapte de pasare
Pasca cu smantana
Prajitura cu branza de vaci
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post