Colac traditional pentru nunta

Faina cernuta se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in lapte caldut. Se bat separat ouale intregi cu zaharul si sare, se adauga faina si coaja ra

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 40-50 gr drojdie
  • 500 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 3-4 oua
  • 100 gr zahar
  • sare

Mod de preparare

Faina cernuta se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in lapte caldut. Se bat separat ouale intregi cu zaharul si sare, se adauga faina si coaja rasa de lamaie, dupa gust. Se framanta bine 20-30 de minute si se adauga putin cate putin untul topit. se acopera apoi cu un servet si se lasa la crescut in loc caldut. Se pune apoi aluatul pe o planseta presarata cu faina, se taie in 6-8 bucati, care se rasucesc pe rand, intinzandu-se pe lung, dupa care se impletesc in 3 sau 4, sa incapa intr-o forma rotunda de copt. Dupa ce se pun in forma, se ung colacii cu unt si se lasa la crescut. Se ung cu galbenus de oua frecat cu o lingura de zahar, una de ulei si una de apa, apoi se introduc in cuptor, unde se lasa la copt, pana se rumenesc, aproximativ 40-50 de minute.


Se taie in momentul servirii.

Alte retete:

Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat Turta dulce

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors