Baigli sunt niste cozonaci nedospiti ce pot fi pregatiti pentru orice sarbatoare. Se pot umple cu mac sau cu nuca, sunt deliciosi. Baigli este o reteta ungureasca de cozonac.
1. Se framanta foarte bine, un aluat fraged din ingredientele de mai sus si se imparte in 5 parti egale.
umplutura:
2. 300 g nuci macinate se fierb cu lapte si zahar, sa fie ca o pasta, apoi se pune dupa gust rom, multe stafide, zahar vanilat. (pentru 2 rulade)
3. 450 g mac macinat fin ( pentru 3 rulade) se fierb cu lapte si zahar, apoi se adauga stafide, coaja rasa de la 2 lamai, zahar vanilat.
4. Din aluat, se intind foi foarte subtiri si se intinde pasta de nuca, respectiv mac si se ruleaza. Se pun in tava si se ung cu ou. Ca sa fie uniform puse stafidele, mai bine le presari cand ai intins crema peste aluat. Iese cu atat mai gustosa cu cat intinzi mai subtire aluatul.
5. Am dat la cuptor , la 180 grade C, 1 ora si 15 minute.
Pofta buna! Reteta Baigli, cozonaci nedospiti a fost propusa de Dariaa pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post