Cozonac cu nuca

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de cozonac cu nuca aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: nuca, lapte, rom, baton de vanilie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat de cozonac
  • 300 g nuci date prin masina
  • 1 pahar lapte
  • rom
  • vanilie.

Mod de preparare

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de cozonac cu nuca aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: nuca, lapte, rom, baton de vanilie.

Se topeste zaharul in laptele cald cu vanilie intr-un vas pe foc. Dupa ce zaharul s-a topit, se pun nucile si se amesteca bine,  sa nu se prinda de fundul vasului. Dupa ce da cateva clocote si se face ca o pasta mai groasa, se da la o parte si se pune romul.

Cand umplutura s-a racit, se intinde o foaie din aluat, groasa de un deget, se intind deasupra nucile in strat uniform si se face sul (se ruleaza). Se unge o forma de chec, se aseaza cozonacul in ea, se lasa sa creasca putin si se pune apoi la copt, la foc potrivit.


Poate fi servit dupa ce s-a racit.

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Compot de cirese

De multi ani n-au mai fost ciresele atat de mari si carnoase :X ( si nu ma refer la carnea de..."miscotei" :))) Din contra,...

Compot de cirese
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide