Cornuri cu rahat

Cornuri cu rahat este un desert delicios. Pentru reteta de cornulete aveti nevoie de faina, zahar, rahat, drojdie si margarina.

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g margarina moale
  • 500 ml lapte
  • 50 g drojdie
  • 125 g zahar
  • 1 kg faina
  • 4-5 plicuri zahar vanilat
  • 250 g rahat
  • sare
  • esente
  • susan

Mod de preparare

Cornuri cu rahat este un desert delicios. Sunt foare bune ca gustare, desert sau la micul dejun. Pentru a face aceasta reteta de cornuri cu rahat mai intai se amesteca drojdia cu zaharul apoi se pune laptele caldut, treptat se adauga faina si un strop de sare. Se amesteca toate bine si apoi se adauga si 150 g de margarina.

Framantati bine si lasati apoi la loc cald sa creasca.

In acest interval se amesteca restul de margarina cu zahar vanilat.
Aluatul crescut se imparte in trei si fiecare bucata se unge cu margarina si vanilie. Impaturim o data foaia si o intindem cu sucitorul, apoi ii dam forma rodunda. Taiem triunghiuri pe care pune bucatele de rahat. Rulam si le asezam in tava unsa cu ulei. Cornurile cu rahat se ung cu ou si presara susan. Se coc 35 minute la 180 grade.


Se servesc cu cafea sau cu o ceasca de lapte cald.
Alte retete de prajitura recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors