Cornuri cu mere de post

Cornul cu mere este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Intr-una lighean se pune faina. Se face loc la mijlocul ligheanului pt a pune drojdia cu sarea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg mere
  • 20 gr scortisoara
  • 100 gr ulei
  • 5 gr sare
  • 300 gr apa minerala
  • 200 gr zahar
  • 250 gr zahar pudra
  • 1 kg faina alba
  • 30 gr drojdie
  • 5 gr praf copt

Mod de preparare

Cornul cu mere este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Intr-una lighean se pune faina.Se face loc la mijlocul ligheanului pt a pune drojdia cu sarea cu putin zahar si apa minerala.Se amesteca pana se omogenizeaza toate ingredientele.Se adauga praful de copt stins cu putin otet si restul de apa minerala in functie de ingrosarea aluatului.Cand s-a format o coca adaugam uleiul pentru a framanta mult mai bine si pt fragezirea aluatului.Lasam coca sa creasca.Separat curatam merele,le dam pe razatoare si le punem intr- tigaie pe aragaz cu zaharul pudra si scortioasa pana lasa toata zeama.Dupa ce a crescut coca formam din aluat ca si in imagine triunghiuri pentru a putea fi rulare cornurile.Cand am terminat cu formarea cornurilor le punem intr-o tava unsa cu putin ulei .Dam la cuptor circa 45 minute.Pofta buna!!!


Cornurile cu mere de post se pot servi atat calde cat si reci.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors