Cornulete cu rahat si mirodenii

Cornuletele cu rahat si mirodenii este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert sau mic dejun. In mijlocul fainii se face o groapa si se pun ingredientele.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 ml ulei
  • 250 gr zahar
  • 100 gr zahar pudra
  • 500 ml bors
  • 1000 gr faina
  • 500 gr rahat
  • 1 buc. bila medie de drojdie
  • 1 lingura mirodenii

Mod de preparare

Cornuletele cu rahat si mirodenii este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert sau mic dejun. Se pune faina si se face o groapa in mijloc si se pun ingredientele: uleiul,borsul,zaharul,mirodeniile si drojdia care a fost dizolvata mai inainte in putina apa calda.
Se framanta un aluat bun de intins foi, se lasa la odihnit 30 minute.
Se intind foi si se taie triunghiuri pe care se aseaza bucati de rahat(care a fost taiat fasii) si se ruleaza.
Se pun in tava si se la la cuptorul incins pentru cc 30 min.(pana devin aurii).
Cornuletele cu rahat si mirodenii se scot si se dau prin zahar pudra.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide